Nova Speed Performance
Dobrodošli!

NovaSpeed raspolaže najmodernijom tehnikom i stručnim znanjem u pružanju usluga profesionalnog chip tuninga automobila, motora, kamiona...  (EVC, CMD...)

Zagarantovan kvalitet rada.

 

Zašto Chip Tuning?

Danas svako motorno vozilo koristi motorni kompjuter (ECU) za upravljanje, pokretanje, rad i zaštitu motora. Podaci u ovom kompjuteru su obično ubačeni u čip koji se zove EPROM, a program u njemu (firmware) je set instrukcija koji kontroliše rad motora. Ove instrukcije omogućavaju kompjuteru (ECU) prilagođavanje rada motora zavisno od podataka iz raznih ulaznih senzora. Podaci su smešteni u tabelama (mapama) koje upravljaju ubrizgavanjem goriva, ograničavaju broj obrtaja motora, kontrolišu pritisak u turbo kompresoru, regulišu ugao paljenja, itd. Menjajući ove vrednosti „mapiranjem“ u dozvoljenim granicama koje propisuju proizvođači, mi Vam možemo povećati performanse vozila bez narušavanja pouzdanosti i izdržljivosti Vašeg vozila.


Kako radimo?

Na većini vozila podaci se iščitavaju preko OBD (dijagnostičkog) priključka i čuvaju na kompjuter. Nakon toga se specijalnim programima za svaku vrstu vozila, tip motora i na zahtev vlasnika, map e podešavaju i optimizuju, da bi se na kraju, tako dobijeni optimizovani podaci, ponovo učitali u motrni kompjuter (ECU).  
Na nekim vozilima, naročito starijim od 10 godina, ovaj način nije moguć i u tom slučaju ECU se mora izvaditi iz vozila i programirati specijalnim programatorima izvan vozila.

U mogucnosti smo da ponudimo nase usluge za najnovija vozila sa motornim racunarima baziranim na Tricore procesorima (2.0 TDI CR, 1.6TDI CR, 1.4TFSI, 2.0 TSI...),resenja za Mazda, Opel, Subaru, Mitsubishi vozila sa Denso motornim racunarima (Mazda 6, Mitsubishi Pajero 3.2 DiD, Forester 2.0d, Astra 1.7d...), kao i Toyote od 2003 godista, pa nadalje.

Posetite nas na FaceBook-u

 

Design by Q Design Studio